Zarejestruj
się u nas lub też
zaloguj
, jeśli posiadasz już konto.
Forum WINO Strona Główna
->
HISTORIA
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
WINO
----------------
KONKURSY
CENNIK
KAREGORIE
LUKSUSOWE
HISTORIA
ŻULE
----------------
Amatorzy
Średnio zaawansowani
Weterani
Coś pozatym bo przecież nie samym winem człowiek żyje
----------------
ŁaWeCzKa
Co gdzie kiedy....
OBRAZY
PIWO
----------------
Tanie
Drogie
DOBRE
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
zenon
Wysłany: Czw 21:00, 06 Kwi 2006
Temat postu:
ciekawe jak to samkuje!!!zapewne jak winogronowy winiacz:D
Żulisław
Wysłany: Czw 20:53, 06 Kwi 2006
Temat postu: Przepis na wino z ... rodzynek;d
składniki
(proporcje na 10 litrów)
1-2 kg rodzynek, 8 litrów wody, 1-2 kg cukru, 2-3 gramy kwasku cytrynowego, zaczyn z drożdży typu malaga,madera lub portwein
przygotowanie :
zalej rodzynki wrzątkiem i dodaj cukier, po ostudzeniu wrzuc to do baniaka i uzupełnij wodą.kwasek cytrynowy dodawaj partiami w odstępach tygodniowych.
w czasie fermentacji mieszaj wino kilka razy dziennie. po około 2-3 tygodniach usuń napęczniałe rodzynki (prawdziwy żul zjada takie rodzynki - niezły rarytas i tesh się można uchlać;d
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
phpBB (C) 2001, 2005 phpBB Group
Theme Retred created by
JR9
for
stylerbb.net
&
Programosy
Regulamin